Buddhamindfuck

Säveltäjänä

Buddhamindfuck on nyrjähtänyt aikuisten satu, raikkaan rietas näytelmä polttavasta halusta, henkisestä koti-ikävästä ja naurettavuuksiin lipsahtavasta inhimillisestä ponnistelusta.
TEHDAS teatteri, 2018

Kuva: Jussi Virkkumaa

Ohjaus ja käsikirjoitus: Maiju Tainio, dramaturgia: Venla Luoma, valosuunnittelu ja lavastus: Jarkko Forsman, projisoinnit: Veera Lehtola, sävellys: Hilla Väyrynen, äänisuunnittelu: Henri Kivistö, puvustus: Riikka Mellin, lavastusassistentti: Timo O. Nenonen, graafinen suunnittelu: Jussi Virkkumaa, yleisötyö: Eeva Siivonen, Hanna Dufva, viestintä: Pia Puustelli, rooleissa: Jukka Kittilä, Lee Lahikainen, Pasi Lappalainen, Johanna Latvala, Sanna Nieminen, Alma Rajala, Seija-Leena Salo, Laura Sillanpää

Kuva: Jussi Virkkumaa

Joukko toisilleen aiemmin tuntemattomia ihmisiä kokoontuu testaamaan uutta henkistä elämyspalvelua – Emerald Mind Escape Roomia. Suunnitelmien sortuessa korttitalon lailla, paljastuvat halkeamat – henkilöissä, seinissä, todellisuudessa – ja ympäristö alkaa näyttäytyä uudessa valossa.

”Jos kuulet tämän äänen, käännä sivua…” Satukuunnelma näytelmän sisällä: adaptaatio Lootus-sutran 12. ”Devadatta”-luvusta. Lukija Sanna Nieminen.
Kaikkien lempi-zen-harjoittaja Jari Pellinen (Jukka Kittilä). Kuva: Jussi Virkkumaa

Esitys pohjaa L. Frank Baumin Ihmemaa Ozin tematiikkaan ja henkilöhahmoihin sekä ihmisten henkilökohtaisiin kokemuksiin henkisestä harjoittamisesta ja meditoinnista. Nukketeatterillisesta ajattelusta ammentavassa nykyteatteriesityksessä animoinnin kohteena ovat tilat, materiaalit ja ihmiset. Buddhamindfuck kuvaa värikuvissa elämänmittaista tempoilua ja yritystä ottaa pää pois perseestä.

Bodhisattva Ei-Koskaan-Halveksuvaa heitellään kivillä. Kuva: Jussi Virkkumaa

TS: Buddhamindfuck on aikuisten satu ihmisten sisäisistä voimista ja kamppailusta

Voima: Buddhamindfuckissa kiteytyy Tehdas teatterin yhteisöllisyys

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: